Top Navigation Version

NIEUWSBRIEF NR. 2 / AUGUSTUS 2017

Gepubliceerd op:
23/8/2017

Geachte mevrouw, mijnheer,

In de eerste nieuwsbrief van maart 2017 hebben wij u op de hoogte gebracht betreft de ontwikkeling van het cluster ‘bloemen’ als onderdeel van het KBP woonbos te Hapert. In deze nieuwsbrief hebben we de kavelindeling gepresenteerd, alsmede een voorbeeld van de kavelpaspoorten met de bouwvlakken. Door de zorgvuldige situering van kavels en bouwvlakken zijn we van mening dat dit bijdraagt aan het luxe gevoel van uitzicht, rust en ruimte.

Samen met het KBP en de gemeente is gekozen voor een wat afwijkende, meer vraag gestuurde manier van ontwikkelen. De opdracht was een hoogwaardig plan te ontwikkelen wat recht zou doen aan de nieuw aangelegde natuur en een meerwaarde zou betekenen voor Hapert. Dit heeft geresulteerd in een planopzet met verschillende kavels waarop verschillende woningtypen mogelijk zijn. Op de diverse woningtypen zijn weer varianten mogelijk naar wens van de bewoners. De woningen zijn zo ontworpen en gesitueerd dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het zicht op de natuur en de ligging ten opzichte van de zon. Om de kwaliteit te waarborgen is bij dit plan gekozen voor “eenheid in verscheidenheid”. Nu is dan ook de tijd aangebroken om u de verschillende woningtypen te presenteren.

ARCHITECT AAN HET WOORD 

De architectuur van VANDERSANDE-architecten laat zich het best omschrijven als een milde vorm van eigentijds modernisme. Met een open oog voor het benutten van de kwaliteiten van de locatie waar gebouwd gaat worden, maar tevens ook met veel aandacht voor de wensen van de gebruikers.

Het mogen ontwerpen van een aantal villa’s op deze bijzondere plek in dit landschap is een plezierige uitdaging. Alle villa’s zijn zodanig gesitueerd en ontworpen dat de bewoners kunnen genieten van wat “De Nieuwe Wildernis” heeft te bieden: het eigen domein, de omliggende groene natuur, de waterpartijen maar ook de situering ten opzichte van de zon. De woonkamer, keuken en slaapkamers bieden met de grote raampartijen ruim zicht op het aanliggende begeerlijke landschap. De woningen kunnen tot op de rand van de kavel gebouwd worden, waardoor ze deel gaan uitmaken van die natuur. De woonsfeer wordt hier dan ook volledig door de natuur bepaald. Het natuurlijke “wilde” landschap dat bestaat uit heide, verschillende grassen en struiken, water en een met struweel begroeid reliëf loopt door tot aan de woningen. De woningen zijn allemaal op de natuur georiënteerd. Overal zijn doorkijkjes uitgespaard om de natuur te ervaren, daarbij is ook goed gelet op de privacyaspecten.

WOONCONCEPTEN

De getoonde woonconcepten van de vrijstaande villa’s zijn gebaseerd op twee principes;

·       Een versmelting tussen binnen en buiten. De gevels op de begane grond zijn uitgevoerd met veel glas, van vloer tot plafond. Naast de overvloedige lichtinval en het mooie zicht geeft dit het gevoel zich midden in de natuur te bevinden.

·       Een elastische ruimtelijke indeling. De start is een grote open ruimte met veel vrijheid tot indelen naar de persoonlijke woonwensen. De getoonde indelingen zijn slechts ter illustratie.

De persoonlijke wensen en de uiteindelijke invulling hiervan worden in enkele gesprekken met de architect vastgelegd.

Geschakelde bungalow ‘zilverschoon’ (Kavel 12 t/m 15)

Het gaat hier om vier geschakelde bungalows. Deze woningen hebben een royale woonkeuken en zithoek, daarnaast hebben deze woningen twee slaapkamers. Alle woning hebben brede deuren en zijn rolstoeltoegankelijk.

Vrijstaande Bungalow ‘watermunt’ (9x9)

Type ‘watermunt’ is een vrijstaande bungalow met een vierkant hoofdblok van ca 9x9 meter waarin entree, woonkamer en keuken. Deze ruimten hebben een vrije hoogte van ca. 3.00 meter! Daarbij heeft deze woning twee slaapkamers, een badkamer en berging. Uiterlijk en indeling kunnen aangepast worden naar gelang de wensen en mogelijkheden van het gekozen kavel. De buitenzijde van deze villa wordt in metselwerk met geoliede hardhouten accenten uitgevoerd.             

 

Vrijstaande Bungalow ‘waterpeper’ (6x24)

Het type ‘waterpeper’ heeft een langwerpige bouwmassa met een gesloten achterwand.

Deze villa is er in verschillende uitvoeringen:

-       Bungalow met 1, 2 of 3 slaapkamers op de begane grond.

-       Woonkeuken aan de voorzijde of juist een gecombineerde woonkamer en woonkeuken

-       Slaapkamer(s) aan de voorzijde, achterzijde of in het midden

-       Met berging of juist een geïntegreerde garage

  

Binnen de diverse woonconcepten zijn de indelingen redelijk flexibel en dus naar wens van de klant aan te passen.

Naast de getoonde concepten is er ook de mogelijkheid tot maatwerk passend binnen dezelfde kwalitatief hoogwaardige plan architectuur

 

Vrijstaande villa ‘waterkers’ (6x24 + verdieping)

Het type waterkers is de variant van het type waterpeper met een verdieping Hierdoor ontstaat een zeer royaal vloeroppervlak van met een maximale vrijheid tot indeling van leef-, kook-, slaap- en werkruimten. 

 

Vrijstaande villa ‘waterbies’ (8x10 + verdieping)

Het type ‘waterbies’ heeft een dubbele bouwlaag. Hierdoor ontstaat nog meer ruimte voor uw persoonlijke woonwensen.                                                                                                   

Bungalow met 1, 2 of 3 slaapkamers op de begane grond.

-       als bungalow met één slaapkamer op de begane grond en twee of meer slaapkamers met badkamer op de verdieping

-       woonkeuken aan de voorzijde of juist een gecombineerde woonkamer en woonkeuken

-       slaapkamer(s) aan de voorzijde, achterzijde of in het midden

 

Kavels en mogelijkheden voor bebouwing 

Op de kavels voor vrijstaande villa’s (1 t/m 11) zijn meerdere mogelijkheden als weergegeven in onderstaande tabel. De combinatie van kavelgrootte en het gewenste concept, alsmede de uiteindelijke invulling van de persoonlijke wensen zijn bepalend voor de definitieve V.O.N. prijs.

Het Vervolg

In de maand september zal aanvang worden gemaakt met de verkoop. Diegene die zich reeds hebben aangemeld als belangstellende zullen als eerste in de gelegenheid worden gesteld om een optie te nemen. Hiervoor kunnen persoonlijke afspraken worden gemaakt voor nadere informatie en/of het bespreken van persoonlijke wensen, de uiteindelijke staat van oplevering en prijsvorming.

 

Informatie

U ontvangt deze nieuwsbrief over de ontwikkelingen van de Nieuwe Wildernis Hapert omdat u in het verleden belangstelling heeft getoond in het project.

Meer informatie over de woonconcepten inclusief plattegronden kunt u vinden op onze website (www.nieuwewildernishapert.nl). Ook is hier een video te zien van Joost van der Sande met een visie op wonen en leven. Het gaat onder andere over het belang van een goede situering op een kavel, de ligging ten opzichte van de zon, de privacy… De video besluit met de vraag; hoe wil je leven?  Deze filosofische vraag houdt ons al sinds mensenheugenis bezig gezien de achtergrond artikelen onder de button ‘visie’.

 

 

Contact

nieuwewildernishapert@gmail.com

 

Nieuws overzicht